BRUGERNAVN:ADGANGSKODE:
Opret ny brugerGlemt adgangskode?
    HJEM    |    SØG    |    KORT    |    METALDETEKTORBRUG OG DANEFÆ    |    FORSKNING    |    OM DIME

Om DIME

DIME står for ”Digitale Metaldetektorfund” og er en brugerdrevet platform til registrering af metaldetektorfund til brug i formidling, forskning og forvaltning.

DIME Support

DIME modtager gerne ris og ros og konstruktive ideer til den videre udvikling af systemet pr. mail: support@metaldetektorfund.dk.

Af ressourcemæssige årsager, har en engageret gruppe detektorbrugere tilbudt at hjælpe DIME med den daglige support. Dette foregår gennem Facebook-gruppe DIME Support. Det er tanken, at gruppen kan hjælpe brugerne indbyrdes med anvendelsen af DIME. Kan support-teamet ikke umiddelbart besvare på et spørgsmål, står Peter Jensen og Andres S. Dobat klar i baggrunden.
Det er vores håb, at den vidensdeling, som brugerne hver især kan bidrage med vil skabe et forum, hvor vi ved fælles hjælp med tiden kan svare på "stort set det hele".
Et rigtigt godt sted at starte er DIMEs egen FAQ-side med svar på mange spørgsmål og intro-videoerne lavet af Andres Dobat og detektorbrugerne i fællesskab.

DIME support-teamet:

samt udviklerne:

Ideen bag DIME er, at den skal:

Baggrunden bag DIME

Hvert år finder frivillige metaldetektorbrugere på danske marker i 1000vis af fund af stor kulturhistorisk betydning. De bidrager løbende til fremkomsten af nogle af de mest opsigtsvækkende fund i dansk arkæologi, og metaldetektorfundene har i mange henseender revolutioneret vor forståelse af de forhistoriske og historiske samfund fra bronzealder til nyere tid. Dansk metaldetektorarkæologi har på den baggrund udviklet sig til en unik og internationalt anerkendt succeshistorie, som forener de bedste sider af den danske model med en bred folkelig involvering i det arkæologiske arbejde og en decentral museumsstruktur. Men den kolossale tilvækst af indkomne fund har i stigende grad tydeliggjort behovet for en samlet registrering af metaldetektorfundene, idet kun en brøkdel af de mange fund er tilgængelige for offentligheden, museerne og for forskningen. DIME er udviklet med henblik på at muliggøre optimal udnyttelse af metaldetektorfundenes store formidlings- og forskningsmæssige potentiale.

Udviklingen af DIME

DIME-databasen blev udviklet i 2016-2018 af en gruppe museumsfolk og universitetsarkæologer i tæt samarbejde med detektorbrugere og et bredt panel fagfolk fra museer landet over. DIME er således udviklet af brugere for brugere, og under udformning af databasen har udviklerne bl.a. kunne støtte sig til:

DIME er udviklet af følgende institutioner:

Udvikling af DIME blev muliggjort med økonomisk støtte fra KROGAGERFONDEN