HJEM    |    SØG    |       |       |   

Om DIME

DIME

DIME står for ”Digitale Metaldetektorfund” og er en digital platform til registrering af arkæologiske fund gjort af private. DIME kan bruges til registrering af alle arkæologiske fund men bruges oftest til fund gjort ved hjælp af metaldetektor.

Verdensmestre i amatørarkæologi

Hvert år finder de danske amatørarkæologer i 1000vis af genstande af stor kulturhistorisk betydning. De bidrager løbende til fremkomsten af nogle af de mest opsigtsvækkende fund i dansk arkæologi. Ikke mindst metaldetektorfundene har i mange henseender føjet nye og hidtil ukendte sider til Danmarkshistorien.

De danske amatørarkæologer er internationalt anerkendt for deres professionalitet og det gode samarbejde med museerne. DIME og metaldetektorbrug i Danmark er et skoleeksempel for samskabelse mellem borgere og museer. Det er et af verdens største Citizen Science projekter i arkæologien.

Ideen bag DIME er at:

Udviklet af brugerne

DIME-databasen blev udviklet i 2016-2018 af en gruppe museumsfolk og universitetsarkæologer i tæt samarbejde med detektorbrugere og et bredt panel fagfolk fra museer landet over. Udviklergruppen består af:

DIME Support

DIME modtager gerne ris og ros samt konstruktive ideer til den videre udvikling af systemet.


Af ressourcemæssige årsager, har en engageret gruppe detektorbrugere tilbudt at hjælpe DIME med den daglige support. Dette foregår gennem Facebook-gruppe DIME Support. Det er tanken, at gruppen kan hjælpe brugerne indbyrdes med anvendelsen af DIME.

Support via email er forbeholdt tekniske problemer vedr. f.eks. brugeroprettelse og besvares hverdage ml. 9:00 og 14:00.
Det er vores håb, at den vidensdeling, som brugerne hver især kan bidrage med vil skabe et forum, hvor vi ved fælles hjælp med tiden kan svare på "stort set det hele".
Et rigtigt godt sted at starte er DIMEs egen FAQ-side med svar på mange spørgsmål og intro-videoerne lavet af Andres Dobat og detektorbrugerne i fællesskab.

DIME support-teamet:

Udvikling af DIME blev muliggjort med økonomisk støtte fra KROGAGERFONDEN og Slots- og Kulturstyrelsen

Current PHP version: 8.0.30